Verjaardag XXL

Verjaardag XXL

Terborg 600 organiseert het Verjaardag-XXL-weekend op 14, 15 & 16 juni 2019. Wij vieren in dit weekend de 600e verjaardag van de stad Terborg. En natuurlijk organiseren wij een feestje voor jong tot oud! Op vrijdags komen er DJ’s, op zaterdag Van Dik Hout en op zondag gaan we gezamenlijk ontbijten en Spätshoppen en kan iedereen naar de nostalgische kermis.

Op vrijdag komen DJ Danjah en friends. Ze zullen Terborg wakker schudden met een stevige beat! DJ Danjah neemt DJ Killah, Mitch Blase, Andr3zzz Caldaron en MC Noize mee.

Danjah speelde eerder bij De Melkweg, Paradiso en Bloomingdale en hij weet hoe een goed urban feest gebouwd moet worden. Hij is uniek in zijn manier van draaien door het toevoegen van eclectic sounds, hard to beat homemade remixes en mash-ups. Danjah maakt een fantastische mix van House, Hip Hop, Electronic, Breaks, Electro en Urban. Natuurlijk staat er een grote led wall voor de VJ’s!

Een zinderende dansavond voor alle jongeren en iedereen die zich jong voelt! Natuurlijk is de toegang gratis maar legitimatie verplicht.

Op zaterdag worden we rustig wakker en starten we om 13:00 met een DJ speciaal voor kinderen gevolgt door Nikki de balonnenclown. Het eerder aangekondigde ringsteken kan helaas niet doorgaan.

‘s Avond gaan we weer een feestje bouwen! DJ Balthazar van Puffelen start de avond. Van de 50’s tot de nieuwste hits, van radio dj tot live shows in het land! Balthazar doet het op een grappig gestoorde manier. Grappen, grollen maar vooral een volle dansvloer zijn standaard inbegrepen.
Daarna zal singer-songwritter Ralph Derksen optreden. Ralph is bezig met zijn eerste EP en stond onlangs nog in het voorprogramma van Smoking Alaska in LuxorLive. We eindigen de avond met een optreden van Van Dik Hout.

Van Dik Hout bestaat dit jaar vijfentwintig jaar en viert dat met een nieuwe single en clubtour. De nieuwe single is getiteld ‘Eén nacht eeuwigheid’. Van Dik Hout is een van de meest toonaangevende bands van de Nederpop. De band brak in 1994 door met ‘Stil In Mij’ en scoorde later ook hits als ‘Alles Of Niets’ en ‘Tot Jij Mijn Liefde Voelt’. Als gelegenheidsformatie De Poema’s met Acda & de Munnik werden grote hits gescoord als ‘Mijn Houten Hart’ en ‘Zij Maakt Het Verschil’. Van Dik Hout stond op festivals als Pinkpop, Lowlands en Concert at SEA.

Op zondag worden we rustig wakker en gaan we allemaal ontbijten op het Jorisplein! Vanaf 9:45 is iedereen welkom en staan de Terborgse schout en gemalin klaar om iedereen welkom te heten. Je hoeft helemaal niets mee te nemen want de tafels zijn gedekt en er staat onder meer brood, beleg, koffie en thee. Voor slechts 5 euro mag je aanschuiven! Let op: vol is vol.

De rest van de zondag genieten we van een biertje en kletsen lekker met onze vrienden waarbij er de hele middag optredens zullen zijn. Om 12:00 uur zullen de Iseldonkse Muzikanten een optreden verzorgen. Rond 13:45 zal Tof Peer theater een hilarische tentoonstelling verzorgen: “Koken zonder diploma”. De dames hebben onze hulp hard nodig want koken, dat kunnen zij niet…. De ingrediënten vliegen ons om de oren en de oven gaat op ‘turbo’ Het is een race tegen de klok om de gerechten op tijd te serveren. Nu maar hopen dat het gaat lukken. Aanwezige kinderen mogen natuurlijk meehelpen koken en natuurlijk proeven!

Zondag zal er ook een optreden van van de Kinder DJ, Nikki de ballonnenclown & Schmink. We sluiten de dag af met DJ Balthazar van Puffelen. Hij zal er voor zorgen dat onze biertjes nog beter smaken en dat we moe maar tevreden naar huis kunnen gaan.

Speciaal voor de kinderen zullen er ook springkussens staan van Springkussen Ulft.

Het hele weekend staat er dankzij de medewerking van het Kermis Comité Terborg een nostalgische kermis. Attracties van vroeger brengen herinneringen van lang geleden naar boven. Denk bijvoorbeeld aan een zweefmolen, swingmill, calypso, draaimolen en natuurlijk snoep en gebak. Deze kermis vind je naast de Roode Leeuw.

Kaartjes voor het stadsontbijt kunt u via deze link kopen.