Tentoonstelling 600 jaar stad Terborg

Tentoonstelling 600 jaar stad Terborg

Terborg heeft een kleurrijke historie. Beginnend bij kasteel Wisch en de Heren van Wisch die al in 1150 besloten te gaan wonen op de beste plek van de Achterhoek. Als een van de eerste plaatsen had Terborg elektriciteit. De plek waar ijzergieterij en emailleerbedrijf Vulcaansoord was gevestigd.
Het kantongerecht. De Terborgse Synagoge. Het regionale ziekenhuis St. Antonia. Met wereldbedrijven als Kaak en Lovink maar ook van de Terborgse Automobiel Industrie. Herinneringen aan de Papklok en de stadspoorten van Terborg.

Terborg 600 organiseert daarom een tentoonstelling met maquettes van hoe het was en veel herinneringen aan toen. Er zijn heel veel bijzondere items te zien. Denk daarbij aan een echte Terborgse auto, een kanonskogel afgeschoten in Terborg, zeer oud schutterszilver en natuurlijk de originele akte van de Terborgse stadsrechten!

Ook liggen er originele mallen van Vulcaansoord, een Terborgse lijkkoets, brandweerpomp en een 15e eeuwse deur uit de Hoofdstraat van Terborg.
We gaan ook een heel bijzonder filmpje tonen van de RAF. Dit filmpje is gemaakt vanuit een vliegtuig van de RAF tijdens het bombardement van Terborg.

Van alle items worden foto’s gemaakt die worden verwerkt in een boek en dit boek is dan natuurlijk te koop!

De expositie is vanaf 27 april geopend. De entree bedraagt slechts 2,50 (of 5 Terborgse Draakjes). De tentoonstelling heeft onderdak gevonden in de voormalige katholieke kerk in de Hoofdstraat van Terborg.

Openingstijden:
Vrijdag 14.00 – 19.00 uur
Zaterdag 10.00 – 16.00 uur
Zondag: 12.00 – 17.00 uur

Extra openingen: Donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) van 10.00 – 18.00 uur.