Valsheid in geschrifte, bedrog en machtsmisbruik!

Valsheid in geschrifte, bedrog en machtsmisbruik!

5 tot en met 7 september het grote openluchtspel ter gelegenheid van het feit dat Terborg zich al 600 jaar stad mag noemen en dat ook maar wat graag doet; en niemand weet waarom! Na het zien van dit openluchtspel is dat allemaal een heel stuk duidelijker. Het openluchtspel is ook zeer aan te raden voor inwoners van de omliggende dorpen 😉

Een korte impressie:
Ochtend van 24 april 1419. De kersverse stad ter Borgh ligt er nog verlaten bij. De mannen liggen nog op bed na een lange maar feestelijke avond op het kasteel. Centraal ligt het terras van herberg ’t Swaentje. Er omheen de huisjes van de inwoners van ter Borgh. Op links Ubbo’s leerlooierij annex schoemakerij; de smederij van Storm en het nogal oranje stulpje van Smoutbakker Beer en Bernewif Hollemensch.

Op links wordt duidelijk aan een nieuwe stadspoort gebouwd. Al is die nog lang niet af. Op rechts zou een dergelijke poort niet misstaan, maar ja, hij staat er niet. Wel duidelijk aanwezig is de waterput waar behalve water ook het nieuws wordt opgepompt. Een eindje daarvan af staat het bakhuisje, daar waar de mensen hun dagelijks brood in kunnen bakken. In een van de bomen naast het Swaentje is een boomhut gebouwd. Daar huizen de drie jonkies als ze weer ontsnapt zijn aan de taken van alledag. Van daaruit kunnen ze mooi het hele dorp eh.. Stad in de gaten houden.


Hoe gaat dit verhaal verder? Koop snel een kaartje en geniet van een fantastische avond!
Let op: vol is vol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *