Historische tentoonstelling

Historische tentoonstelling

In de openingsweek van 23 april zal de grote historische tentoonstelling worden geopend in de katholieke kerk. Alle items die te zien zijn hebben een directe relatie met Terborg.

Er zijn veel bijzondere items te zien, o.a.: een echte Terborgse auto, een kanonskogel afgeschoten in Terborg, een deel van een bom die op kasteel Wisch is afgeschoten, zeer oud Terborgs schutterszilver, de originele akte van de Terborgse stadsrechten, originele mallen van Vulcaansoord, een Terborgse lijkkoets, een Terborgse brandweerpomp, een 15e eeuwse deur uit de Hoofdstraat van Terborg, een kermismaquette en natuurlijk heel veel historische foto’s.

Op de tentoonstelling gaan we ook een heel bijzonder filmpje tonen van de RAF. Dit filmpje is gemaakt vanuit een vliegtuig van de RAF tijdens het bombardement van Terborg. Dit filmpje is niet op internet te vinden!

In elke klas op de Dynamiek worden er drie geschiedenislessen verzorgd over de historie van de stad Terborg. De lessen worden onderverdeeld in de tijdsperiode: Stad Terborg in de Middeleeuwen, Stad Terborg in 15e t/m 18e eeuw, Stad Terborg vanaf 1800. Uiteraard is het bezoek aan de historische tentoonstelling in de Georgiuskerk ook onderdeel van de geschiedenislessen.

Een bezoek aan de tentoonstelling kost slechts 2,50 of 5 Terborgse Draakjes. Toegang voor kinderen is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *