Stadsrechten van Terborg komen naar huis

Stadsrechten van Terborg komen naar huis

De stadsrechten van Terborg

Op zondag 2 september gaat het spannend worden voor de stad Terborg. Volgend jaar is het dan wel exact 600 jaar geleden dat Terborg zijn stadsrechten heeft gekregen maar door alle 600 jaren heen is toch altijd de grote vraag voor de stad Terborg geweest: We hebben ze wel maar waar zijn ze dan? Een afvaardiging van de stad Terborg heeft archieven doorgespit. Veldonderzoek gedaan. Opgravingen. Kosten nog moeite zijn gespaard en ze zijn gevonden in een privécollectie in ’s Heerenberg waar men er geen afstand van wil doen. Maar, hoe dan ook, de stadsrechten van Terborg komen naar huis zo hebben Terborgenaren besloten.

Op zondagochtend 2 september worden ze opgehaald door de Schepenen van Terborg. Het wordt spannend want krijgen de Schepenen de stadsrechten van Terborg wel mee naar huis? Als het goed is komen ze om 11.00 uur aan bij de brug over de IJssel in Terborg en worden dan in optocht naar het St. Jorisplein gedragen waar ze hun permanente plaats zullen krijgen. De stadsrechten van Terborg horen in het centrum van Terborg en niemand die ze daar ooit weer weg krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *